T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / PATNOS - Patnos Halk Eğitimi Merkezi

Açık Öğretim Liseleri Yeni Kayıt İşlemleri e-Devlet Kapısı Üzerinden Yapılabilecektir.

Açık öğretim liselerine kayıt şartlarını taşıyan, Bakanlığımızın Bilgi Yönetim Sistemlerinde (e-Okul, Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemlerinde) öğrenim bilgileri bulunan 18 yaşını doldurmuş vatandaşlarımız, eğitime erişimin kolaylaştırılması çalışmaları kapsamında herhangi bir okul/kuruma başvuru yapmadan yeni kayıt işlemlerini Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yaparak da 24 Ekim 2024 tarihine kadar yapabilecektir.

18  yaşını doldurmamış öğrenciler halk eğitimi merkezine başvurarak yeni kayıt işlemlerini yaptırabilecektir.

Yeni kayıt işlemleri için öğrenciler, 300 (üç yüz) TL ücreti MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatıracaktır. 

Yeni kayıt işlemleri için ücret yatırıldıktan sonra https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx 

adresinden e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapılarak yeni kayıt işlemleri başlatılır. Adres ve iletişim bilgileri girilir, sınav merkezi ve yabancı dil bilgileri seçilerek yeni kayıt işlemi tamamlanır. 

 

17-10-2024

Yeni kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden e-Devlet Kapısı üzerinden tekrar giriş yaparak ders seçimini yapabilir, adres ve iletişim bilgileri, sınav merkezi ve yabancı dil bilgilerini güncelleyebilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2024 - Güncelleme: 17.10.2024 16:52 - Görüntülenme: 15
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
LİSE AÇIK LİSE,