T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / PATNOS - Patnos Halk Eğitimi Merkezi

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınav Duyurusu

SINAV ADI

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınavı.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

12 Ekim - 20 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ek sınavın başlangıç ve bitiş saatlerinde Türkiye saati dikkate alınacaktır.

Ek Sınav, e-Sınav olarak yapılacaktır.

SINAV MERKEZLERİ

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen

e-Sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. 

EK SINAVA KİMLER KATILACAK?

ÖSYM tarafından 2024 Yılında yapılan sınavlar sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmış ancak Açık Öğretim Lisesinden mezun olamamış öğrencilerden, duyuru ekindeki listede bilgileri olanlar Ek Sınava katılabilecektir.

ÖSYM tarafından 2024 Yılında yapılan sınavlar sonucunda bir yükseköğretim programına yerleştiği halde listede ismi olmayan öğrenciler ek sınava katılabilmek için; yükseköğretim kurumuna yerleştiğine dair belge ile en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne 07 Ekim 2024 tarihi mesai bitimine kadar müracaat edecektir.

Halk eğitimi merkezi müdürlüğü, söz konusu belgeleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim sistemi öğrenci sayfasına taradıktan sonra Açık Öğretim Lisesinin kurumsal e posta adresi üzerinden bilgi verecektir. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru şartlarını taşıyan öğrencilere ek sınav katılım ücret ekranı açılacaktır.

 

 

EK SINAV ÜCRETİNİN YATIRILMASI

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınavına girecek öğrenciler; 300 (üç yüz) TL ek sınav ücretini 2 Ekim 2024 tarihinden 8 Ekim 2024 tarihi saat 23.59'a kadar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatıracaktır.

EK SINAV DERS SEÇİMİ

Ek sınav ücretini yatıran ve kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerin ders seçimi Bakanlık merkez kullanıcıları tarafından yapılacaktır.

Duyuru ekindeki listede bilgileri olup ücret muafiyeti olan öğrenciler ise Ek Sınav kayıt yenileme taleplerini halk eğitimi merkezi müdürlükleri aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne iletmeleri gerekmektedir.

EK SINAV İÇİN e-SINAV RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ek Sınav ücretini yatıran öğrenciler, 2 Ekim 2024 tarihinden 8 Ekim 2024 tarihi saat 23.59'a kadar  https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx resmî internet adresinden,  öğrenci/T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak e-Sınav randevularını almaları gerekmektedir. Belirtilen tarihlerde e-Sınav randevularını almayan öğrenciler sınavlara katılamaz.

İstanbul ilinde kayıtlı olan öğrencilere İstanbul ili ve diğer tüm iller, İstanbul ili dışında kayıtlı olan öğrencilere ise İstanbul ili hariç diğer tüm iller e-Sınav randevusuna açılacaktır. e-Sınav randevusu oluşturan öğrencilerin randevularında herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Ek sınav için e-Sınav randevusu alan öğrenciler 10 Ekim 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile;  https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx  resmî internet adresinden sisteme giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini almaları gerekmektedir.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

 24 Ekim 2024 tarihinden itibaren, https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx resmî internet adresinden öğrenci/T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuç bilgilerini öğrenebilecektir.

 

 

Sınava katılacak öğrenci listesi için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.09.2024 - Güncelleme: 25.09.2024 10:37 - Görüntülenme: 38
  Beğen | 1  kişi beğendi